fa

en

 

 

رفتار بعد از اشتباه، از خود اشتباه مهم‌تره !

اگرچه اشتباه کردن امری کاملا طبیعی محسوب میشود، با این حال تکرارمجدد آن دیگر طبیعی نخواهد بود.در واقع در محیط‌های کاری اگر یک اشتباه را دوبار تکرار کنید، شایستگی و توانایی شما را بی شک مورد تردید قرار خواهد داد.

مهمترین نکته اشتباه نکردن نیست بلکه اجتناب ورزیدن از تکرار یک رفتار اشتباه مشابه است.مراقب باشید تکرار شدن یک اشتباه برای دومین بار میتواند شروع یک الگوی مخرب باشد.

چگونه بعد از اشتباهاتمان به مسیر برگردیم ؟

میخواهیم به بررسی چند استراتژی جهت بازگشت سریع به مسیر پس از انجام دادن اشتباه و جلوگیری از تکرار مجدد آن بپردازیم :

1-دلایل شکست خود را بیابید.

برای ارزیابی اشتباهاتتان زمان بگذارید و ببینید چه عاملی زمینه ساز این اتفاق شده است، با این کار گرفتار رفتارهای ناخواسته اشتباه نمیشوید.

اشتباه رخ داده را به عنوان یک شانس برای قوی تر کردن اراده خود در نظر بگیرید. بیشتر شکست ها موانع موقتی هستند نه یک فاجعه بزرگ!

2-تغییر ایجاد کنید.

برای رسیدن به موفقیت، تنها یک راه وجود نداشته و به همین دلیل در برخی مواقع بهتر است به راهکارهای دیگر نیز توجه کنید.

3-مسئولیت اتفاق را به عهده بگیرید.

تنها زمانی پیشرفت خواهید کرد که مسئولیت تمامی اتفاقات را به عهده بگیرید. در این صورت دیگر زمانی برای بهانه جویی و گله کردن از سایرین باقی نخواهد ماند و فرصت کافی برای بررسی، ارزیابی و برنامه ریزی مجدد فراهم خواهد شد.

4-موفقیت‌هایتان را دست کم نگیرید.

همانطور که درس گرفتن از اشتباهات ارزش دارد، باید روی هرچه درست انجام داده‌اید نیز تمرکز کنید.با تمرکز روی هرآنچه درست پیش رفته، میتوانید احساس فوق‌العاده‌ای نسبت به تلاش های خود داشته باشید و از اشتباه کردن پیشگیری کنید

از هر موفقیتی که کسب کردید فهرستی تهیه کنید، ویژگی‌های ارزشمند خود را یادداشت کنیدو هر از گاهی این فهرست را مرور کنید تا انگیزه بگیرید و پیشرفتتان یادتان بماند.

5-از کاه کوه نسازید.

جالب است بدانید که امروزه روانشناس‌ها ثابت کرده‌اند که ترس بیش از حد در رابطه با یک موضوع فرد را در شرایط وقوع دوباره آن قرار میدهد؛ به همین دلیل نباید اشتباهاتتان را بیش از حد بزرگ ببینید. فراموش نکنید که اشتباه کردن طبیعی است و نباید غرور شما را خدشه دار کند.

6-از اهمیت تغییر حس خود غافل نشوید.

اگرچه اشتباه کردن همیشه همراه با ناراحتی است، ولی شما باید در مدت زمان کم روحیه خود را تغییر دهید.انجام دادن کارها با روحیه بد، میتواند همان نتایج را برایتان تکرار کند.

7-از کمک گرفتن نترسید.

هر فردی ممکن است نیاز به کمک داشته باشد. تفاوتی ندارد که در چه جایگاهی قرار دارید؛ در صورت نیاز شما باید شجاعت مراجعه به فردی مناسب را داشته باشید.

8-ذهنیت خود را عوض کنید.

در زمان وقوع یک اشتباه خیلی مهم است که خلاق و انعطاف پذیر باشید. ذهن باز و خلاق شما را در مقابل فرصت هایی قرار میدهد که قبلا از آنها آگاه نبودید.

9-صبور باشید.

تغییر عادت های قدیمی و جایگزین کردن آنها با عادت های جدید همیشه دشوار است و زمان میبرد؛ پس عجله نکنید.

10-تاثیر شکست را نادیده نگیرید.

تمامی ضررهای شکست را پیدا کرده و ان را در جایی یادداشت کنید تا شما را متوجه خسارت ها کند. همین امر ذهن را هوشیار میکند تا دیگر اشتباهات گذشته را تکرار نکنید.

11-برنامه‌ریزیتان قابل اجرا باشد.

برای اینکه بتوانید مشکلات آینده را بهتر حل کنید، حتما باید یک برنامه عملی طراحی کنید تا توانایی حل مسائل خود را بهبود ببخشید و منطقی‌تر فکر کنید و همچنین بسیار مهم است که کتاب‌هایی بخوانید که به شما کمک کند تا بتوانید مشکلات را حل کنید و فکر بازتری داشته باشید.